Menu

Kilpailuohje

Alustava kilpailuohje päivitetty 26.7.2015

Kilpailuaikataulu
30.7. torstai 19:00 – 20:50
31.7. perjantai 09:30 – 21:00
1.8. lauantai 09:30 – 21:00
2.8. sunnuntai 09:00 – 18:00

Kilpailuorganisaatio
Kilpailunjohtajat: Manne Willman, Seija Uusiniemi-Heino
Tuomarineuvosto: Pasi Oksanen (pj), Yrjö Kelhä, Jaana Kujala
Kilpailuiden lääkäri: Jonne Willman

Kisatoimisto
Kisatoimisto sijaitsee Cygneuksen koululla osoite Tasavallankatu 1. Etäisyys stadionille on noin 1,3 km. Kisatoimiston johtaja Mia Rantala puh. 044 2375 839

Aukioloajat:
30.7. torstai 09:00 – 22:00
31.7. perjantai 07:00 – 22:00
1.8. lauantai 06:30 – 22:00
2.8. sunnuntai 07:00 – 17:00
Kisatoimisto palvelee seuraavissa asioissa:
  • kilpailumateriaalin jako
  • osanotonvarmistus
  • kutsuvierasasiat
  • median akkreditointi

Vain kisatoimistosta jaetaan kaikki kilpailijoille, valmentajille ja seuroille kuuluva materiaali. Urheilijoille tuleva materiaali on kerätty kirjekuoreen, jonka voi noutaa urheilijan nimeä vastaan.

Kisainfo / varmistus
Kisainfo sijaitsee stadiolla kokoontumispaikan läheisyydessä. Kisainfon johtaja Viliina Mikkola 044 2370 794

Kisainfo palvelee seuraavissa asioissa:
  • kilpailijoiden osanotonvarmistus
  • protestit
  • muut kilpailuun liittyvät asiat

Kisainfo on avoinna seuraavasti:
30.7. torstai 12:00 – 21:00, Etelärannan kisainfo 16:00 - 21:30
31.7. perjantai 07:00 – 21:30
1.8. lauantai 06:30 – 21:30
2.8. sunnuntai 07:00 – 19:00

Pysäköinti
Urheilijoille on varattu parkkialue läheltä stadionia, parkkipaikkoja on rajoitetusti. Kilpailija saa pyydettäessä pysäköintiluvan kisatoimistosta kilpailumateriaalin noudon yhteydessä. Muut urheilukeskuksen parkkipaikat ovat urheilijoille maksullisia (5 €/pv)


Osanotonvarmistus
Osanoton varmistus tehdään mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti kirjallisesti kisatoimistoon tai kisainfoon viimeistään 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Torstaina 30.7. kävelyiden osanotonvarmistuksen voi tehdä joko kisatoimistossa tai Etelärannan kisainfossa. Huom! kilpailumateriaalin nouto ei ole sääntöjen mukainen varmistus vaan se tulee tehdä erillisellä varmistuslomakkeella.

Mikäli urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin, ilman että olisi peruuttanut varmistuksensa tai ei suorita varmistaamaansa lajia loppuun asti, hän ei voi osallistua muihinkaan lajeihin kyseisissä kisoissa. Jo tehdyn osanoton varmistuksen voi peruuttaa kisatoimistoon tai kisainfoon 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Lajin alkamisajalla tarkoitetaan sitä kellon aikaa, jolloin ko. laji on mainittu aikataulussa ensimmäisen kerran. Jos esim. kenttälajeissa on kaksi eri aikaan alkavaa karsintaryhmää, laji katsotaan alkavaksi ensimmäisen ryhmän aikatauluun merkittynä ajankohtana.

Kilpailunumerot
Kilpailijoilla on kaksi kilpailunumeroa, jotka jaetaan kilpailumateriaalin mukana. Korkeus suuntaisissa hypyissä riittää yhden kilpailunumeron käyttö. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Kilpailunumerointi on tehty lajiin ilmoittautuneiden kesken siten, että numerot 1-8 määräytyvät edellisen vuoden Kalevan kisojen sijoittumisen perusteella. Kilpailunumerot ovat lajikohtaiset. 

Kilpailuasut
Mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti kilpailijoiden tulee SM-kisoissa esiintyä ja kilpailla oman seuran virallisessa asussa. Kilpailuasut tarkistetaan kokoontumisessa ennen kentälle menoa.

Välinetarkastus
Välinetarkastus sijaitsee stadionin huoltorakennuksessa kokoontumispaikan vieressä.

Aukioloajat
30.7. torstai 17:00 – 21:00
31.7. perjantai 06:30 – 21:30
1.8. lauantai 06:30 – 21:30
2.8. sunnuntai 07:30 – 18:30

Mahdolliset omat heittovälineet on toimitettava tarkastukseen vähintään kolme (3) tuntia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Lajin alkamisajalla tarkoitetaan sitä kellonaikaa, jolloin ko. laji on mainittu aikataulussa ensimmäisen kerran. Jos esim. kenttälajeissa on kaksi eri aikaan alkavaa karsintaryhmää, laji katsotaan alkavaksi ensimmäisen ryhmän aikatauluun merkittynä ajankohtana. Huom! Kaikki lajissa käytettävät heittovälineet on tuotava tarkistettavaksi ennen karsintakilpailua. Loppukilpailuihin ei oteta uusia välineitä.

Poikkeuksena miesten 10-ottelun kiekot ja keihäät mitkä on tuotava välinetarkastukseen lauantaina 1.8. klo 18:00 mennessä. Näiden aikojen jälkeen järjestäjät eivät enää ota välineitä vastaan.

Välineet luovutetaan tarkastustilasta karsintojen tai finaalin jälkeen siten, että finaaliin selvinnyt heittäjä ei voi noutaa välinettään/välineitään pois karsinnan ja finaalin välillä. Välineitä ei luovuteta missään tilanteessa heittopaikalla vaan huoltorakennuksesta.

Seipäät tuodaan välinetarkastukseen vähintään kaksi (2) tuntia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Lajin alkamisajalla tarkoitetaan sitä kellonaikaa, jolloin ko. laji on mainittu aikataulussa ensimmäisen kerran. Kisajärjestäjä kuljettaa seipäät suorituspaikalle ja sieltä pois, urheilijat eivät itse kuljeta seipäitä kentältä. Seipäät / säilytyspussi tulee merkitä lajitunnuksella. Seipäät on noudettavissa kilpailun jälkeen välinetarkastuspisteestä.

Kisajärjestäjän heittovälineet

M Kuula N kuula
Nishi Steel 125,5mm
Nordic Olympic Super Steel 128mm
Nordic Steel 117mm

Nelco Turned Iron 104mm
Nishi Steel 109mm
Nordic Olympic Super Steel 100mm
Nordic Stainless steel 95 mm

M kiekko N kiekko
Nordic kulta, brass rim, fibreglass side
Denfi Jürgen Schult Ultimate Spin, chrome rim, carbon
Denfi Space traveller
Gill Athletics Pacer kulta

Nordic kulta, brass rim, fibreglass sides
Denfi Jurgen Schult Ultimate Spin
Nelco kulta, brass rim, plastic side

M moukari N moukari
Nishi Steel 110mm
Polanik Brass 110mm
Polanik Steel 110m
Nordic Brass 110mm

Nishi Steel 96mm
Polanik Brass 95mm

M keihäs N keihäs
Nordic Orbit, carbon, blue cord
Nordic Airglider, carbon, punainen cord
Nemeth Classic 90m, aluminium, violetti cord
Nordic Champion carbon
Nemeth Club 75, aluminium, violetti cord
Nemeth Classic 80m, aluminium, violetti cord
Nordic Diana 80, steel, sininen cord 80m
Nordic Olympia Carbon
Nordic Diana 50
Nordic Diana 60
Polanik SC10-600


Verryttelyalueet

Verryttelyalueena ovat käytössä stadionin lähiympäristön tekonurmi ja nurmikentät sekä Karhuhalli. Moukarin ja kiekon verryttely tapahtuu moukaripörssissä. Matkaa stadionilta kävellen n. 500m ja autolla n. 1,5km. Moukaripörssiin on opastus. Moukaripörssiin ei ole kisajärjestäjän puolesta kuljetusta.

Kulunvalvonta ja oleskelu kentällä
Kulku kisapaikalle edellyttää urheilijakorttia, jonka saa urheilijalle kisatoimistosta jaettavan materiaalin mukana. Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat urheilijat ja toimitsijat.

Kenttälajien suorituspaikat
kiekko ja moukari – yksi heittopaikka 
kuulantyöntö – yksi työntöpaikka 
keihäänheitto – yksi heittopaikka

pituus ja 3-loikka
A =etusuoralla radan puoleinen hyppypaikka
B =etusuoralla pääkatsomon puoleinen hyppypaikka

korkeushyppy
A = etusuoran puoleinen hyppypaikka (finaalit)
B = takasuoranpuoleinen hyppypaikka

seiväshyppy
A = sisäkentän puoleinen paikka
B = juoksuradan puoleinen paikka

Kilpailijoiden kokoontuminen
Kokoontumispaikka sijaitsee huoltorakennuksessa. Kokoontuminen tapahtuu kokoontumisaikataulun mukaisesti. Kokoontumisessa tarkastetaan urheilijoiden varustus (kilpailujalkineet, kilpailuasu). Kilpailunumeroiden tulee olla kiinnitettynä ennen kentälle menoa. Urheilijoiden tulee huolehtia ennakolta, että säännöissä kiellettyjä laitteita (mm. matkapuhelin, radio, MP3 soitin, liidut) ei tuoda mukana kokoontumiseen / viedä kentälle. Huom! kokoontumispaikalla ei ole kisajärjestäjän puolesta valvottua säilytyspaikkaa kielletyille laitteille. Laiteet voi jättää omalla vastuulla kokoontumispaikalla olevaan laatikkoon, josta ne voi kilpailun jälkeen noutaa. 

Ottelijoiden kokoontuminen tapahtuu vain ennen kilpailupäivän ensimmäisen ja viimeisen lajin alkamista. Ottelun muiden lajien kohdalla ottelijat kokoontuvat kokoontumispaikan ulkopuolelle (ottelijoiden kokoontumispiste) ja siirtyvät suorituspaikoille otteluiden lajijohtajan saattamana.

Kokoontumisaikataulu
Torstaina kävelyiden kookoontuminen M 20km kävely 18:55 ja N 10km kävely 19:05. 
Kokoontumisaikataulu

Valmentajien paikat
Pikajuoksujen, pituuden ja 3-loikan karsintojen ja loppukilpailujen ajaksi urheilijan henkilökohtaisille valmentajille on varattu paikat pääkatsomosta ko. suorituspaikan läheisyydestä. Istumapaikat tulee vapauttaa viimeistään kun seuraava laji alkaa. Seiväshypyn karsinnan aikana sisäkentänpuoleisen hyppypaikan hyppääjien valmentajilla on mahdollisuus seurata kilpailu kentän nurmialueelle sijoitetuilta penkeiltä, paikolle siirrytään ohjatusti.

Pukeutumistilat ja suihkut
Stadionin huoltorakennuksessa sijaitsevat kilpailijoille varatut pukuhuoneet ja suihkut. Miesten käyttöön on varattu pukuhuoneet n:o 4 ja 5, sekä naisten käyttöön pukuhuoneet n:o 6 ja 7. Järjestäjät eivät vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista. 

Ottelijoiden lepotila
Ottelijoille on varattu lepotilat tekonurmikentän läheisyydestä. Järjestäjät eivät vastaa lepotilaan/pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista. Myös valmentajille on pääsy tähän tilaan. Lepohuoneesta löytyy patjoja.

Kilpailijoiden kulku stadionilla
Kokoontumispaikalta kilpailijat tuodaan ohjatusti kilpailupaikalle. Kilpailijoiden poistuminen kilpailupaikalta tapahtuu ohjatusti myös karsintakilpailuissa niiden osalta jotka ovat jo ylittäneet karsintarajan. Kaikki urheilijat poistuvat kentältä haastattelupisteen kautta. Juoksijoiden varustekorit tuodaan kentältä haastattelupisteen kautta.

Kilpailijoiden esittely
Juoksijat esitellään lähtöviivalla, ja kenttälajien finalistit suorituspaikan läheisyydessä ennen kilpailun alkua.  

Haastattelut
Jokainen urheilija poistuu stadionilta haastattelupisteen kautta, joka sijaitsee pääkatsomon maalin puoleisessa päässä. YLE:n haastattelupiste sijaitsee maalin välittömässä läheisyydessä.

Juoksujen ohjeet

100m
Kilpailijoita 
9-16 2 alkuerää 3 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
17-24 3 alkuerää 2 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
25-32 4 alkuerää 3 parasta erästä ja 4 aikojen perusteella välieriin 2 välierää 3 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
33-40 5 alkuerää 4 parasta erästä ja 4 aikojen perusteella välieriin 3 välierää 2 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin

Muut kokonaan omilla radoilla juostavat lajit (200m, 400m 100m aj, 110m aj., 400m aj.)

Kilpailijoita
9-16 2 alkuerää 3 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
17-24 3 alkuerää 2 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
25-32 4 alkuerää erän voittaja ja 4 aikojen perusteella finaaliin

800m
Kilpailijoita
9-16 2 alkuerää 3 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
17-24 3 alkuerää 2 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
25-32 4 alkuerää erän voittaja ja 4 aikojen perusteella finaaliin

1500m
Juostaan suoraan loppukilpailuna

Kenttälajien karsinnat
Kenttälajien karsinnat pidetään aikataulun mukaisesti, joko yhdessä tai kahdessa karsintaryhmässä. Varmistusajan päätyttyä saatetaan yhdistää samaan aikaan tapahtuvat karsinnat yhteen ryhmään. Mestaruuskilpailusääntöjen mukaan loppukilpailuun pääsevät kaikki karsintarajan ylittäneet. Kuitenkin niin, että loppukilpailuissa on vähintään kymmenen (10) urheilijaa. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli karsintarajan ylittäneitä on esim. viisi, niin viisi parasta rajan ylittäneiden jälkeen tuloslistalla olevaa kilpailijaa pääsee loppukilpailuun. Loppukilpailussa voi olla myös enemmän kuin kymmenen, mikäli kaikki ovat ylittäneet karsintarajan.

Karsintarajat ja rimankorotukset
Tuomarineuvoston päättämät karsintarajat ja rimankorotukset.

Kävelyreitti
Kalevan kisojen kävelykilpailut pidetään torstai iltana. Lähtö tapahtuu Etelärannasta ja reitti on kilometrin (1) pituinen. Lähtö ja maali sijaitsevat osoitteessa Eteläranta 1. Kävelyn calling on lähtöalueella teltassa. Kävelyssä noudatetaan IAAF:n yleisurheilun kansainvälistä sääntöä (230) kävelyn ja tuomaroinin osalta. Palkintojen jako tapahtuu heti kilpailujen jälkeen Etelärannassa.

Ilmoitustaulut
Virallinen tulostaulu sijaitsee kokoontumispaikan läheisyydessä. Eräjaot ja karsintaryhmät ovat nähtävissä myös kokoontumispaikalla sekä kisojen nettisivuilla. Kävelyiden virallinen ilmoitustaulu on Etelärannassa varmistusteltan välittömässä läheisyydessä.

Tulokset
Tulokset löytyvät virallisen tulostaulun lisäksi reaaliajassa osoitteessa www.kalevankisat.fi

Palkintojen jaot
Palkintojen jako suoritetaan erillisen aikataulun mukaisesti. Lajien kolme parasta ja voittajan henkilökohtainen valmentaja kokoontuvat palkintojen jakoa varten 10 min ennen palkintojen jakoa palkintojenjaon kokoontumispaikalle, B1 katsomon taakse. Perjantaina, lauantaina, ja sunnuntaina päivän viimeisten lajien palkintojenjako pyritään suorittamaan välittömästi viimeisen lajin päättymisen jälkeen siten, että mitalistit siirtyvät lajijohtajan johdolla suoraan palkintojen jakoon.

Ensiapu
Kentällä päivystää ensiapuhenkilökuntaa. Ensiapupiste sijaitsee huoltorakennuksessa.

Dopingtestaus
Kisojen aikana Suomen Antidopingtoimikunta (ADT ry.) tulee suorittamaan dopingtestejä. Dopingtestauspiste sijaitsee Karhuhallissa. Suomen ennätyksen aikuisten sarjoissa tehneeltä urheilijalta vaaditaan negatiivinen dopingnäyte, jotta ennätys voidaan virallisesti hyväksyä. Suomen ennätyksen tehtyään urheilijan tulee itse huolehtia dopingtestiin menosta lajin sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Vastalauseet
Mahdolliset vastalauseet (protesti) on jätettävä 30 minuutin kuluessa siitä, kun lajin tulokset ovat tulleet viralliselle ilmoitustaululle. Vastalauseet jätetään stadionilla olevaan kisainfoon, joka sijaitsee stadionin huoltorakennuksessa yhdessä protestimaksun (50€) kanssa. Maksu palautetaan, mikäli tuomarineuvosto hyväksyy vastalauseen.

Ruokailu
Kisojen aikana urheilijoilla, valmentajilla / huoltajilla on mahdollisuus ruokailla kisaruokalassa. Lounas- ja Juhlapalvelu Pikantti, Metsämiehenkatu 2 (stadionia vastapäätä). Ruokalippuja voi ostaa ennakkoon 10.7. mennessä ruokalippujen tilauslomake