Menu

Yleisökysely

Tervetuloa vastaamaan nettikyselyyn juuri käydyistä Porin Kalevan kisoista.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5-10 minuuttia. Vastaamisen jälkeen voit halutessasi osallistua arvontaan, missä palkintoina on liput koko perheelle ensi vuoden Kalevan kisoihin Ouluun.

> >> Klikkaa kyselyyn tästä! << <

Kalevan kisat palaavat Porin stadionille

Kalevan kisat käynnistyivät eilen Porin kauniissa jokirannassa, missä ratkottiin kisojen ensimmäiset mestaruudet naisten ja miesten kävelyissä. Tänään kisat palaavat kymmenen vuoden jälkeen takaisin Porin stadionille.

Perjantain kisatapahtuvat käynnistyvät aamukymmeneltä, kun seitsenottelijattaret aloittavat urakkansa 100 metrin aitajuoksulla. Samaan aikaan alkaa myös miesten kuulantyönnön karsinta, missä mestaruutta puolustaa satakuntalaisurheilija Arttu Kangas.

Aamukilpailut kestävät noin neljä ja puoli tuntia ja päättyvät miesten 800 metrin juoksun alkueriin, minkä suosikeista yksin on järjestävän seuran Porin Yleisurheilun Tommi Sundell.

Iltakilpailut alkavat kello 17.25 ja illan ohjelmassa on yhdeksän korkeatasoista finaalia.

Tuoreimmat sääennusteet lupaavat Poriin perjantaiksi aurinkoista tai puolipilvistä säätä. Urheilu on parasta paikan päällä katsomossa, mutta kisotapahtumia voit seurata myös netissä, somessa sekä iltakuuden jälkeen Ylen TV2 kanavalta.

kisalogo960

Kalevan kisojen lippukauppa käy kuumana

KilpailuidenjohtajaTorstaina kävelykisoilla alkavien Porin Kalevan kisojen lipunmyynti etenee väkevästi. Porin stadionilla kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin ja pääkatsomo alkaa olla jo täysi.

- Yleisötavoite on 20 000 katsojaa. Tähän mennessä yli 10 000 lippua on jo vaihtanut omistajaa. Pääkatsomo alkaa olla jo täynnä, sanoo kilpailun johtaja Manne Wilman.

Willmanin mukaan kaikki kolme kisapäivää ovat myyneet tasaisen hyvin.
Lue lisää...

Mannio ja Wirkkala ratkovat MM-kisapaikan Kalevan kisoissa

kuva: Suomen urheiluliittoToholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala tai Lehtimäen Jyskeen Ari Mannio on kolmas kisoihin lähtevä mieskeihäänheittäjä Suomen joukkueessa yleisurheilun MM-kilpailuissa Pekingissä. Kumpi kaksikosta lähtee elokuisiin MM-kisoihin ja kumpi on kotiinjäävä varamies, ratkeaa Kalevan kisojen finaalissa Porissa tulevan viikon sunnuntaina 2. elokuuta.

- MM-joukkueeseen valitaan näistä kahdesta se, joka heittää Kalevan kisojen loppukilpailussa paremman tuloksen, sanoo valinnasta vastaava Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Tero Pitkämäki ja Pielaveden Sammon Antti Ruuskanen on valittu joukkueeseen jo aiemmin.
Lue lisää...

Stadionin suorituspaikat odottavat urheilijoita

Porin stadionin suorituspaikkojen kunnostaminen on edennyt loppusuoralle. Parhaillaan viimeistellään kuulantyöntöpaikkaa, mikä uudistettiin lähes kokonaan. Muut suorituspaikat saivat jo tulikasteensa kuun vaihteesssa käydyissä Satakunnan avoimissa pm-kisoissa. Viime kesänä uudistettu kenttäpinnoite on asettunut ja se on havaittu suorityskykyiseksi Arttu Halmelan sanoin, "Kyllä tässä yli 8 metriä pystyy hyppäämään."

Stadionaluetta on kunnostettu muiltakin osin vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Lähes kaikki katsomoiden istuimet on uusittu, tietoliikenneyhteyksiä on parannettu ja pukuhuoneita on kunnostettu.

Välinehankinnat on tehty Porin kaupungin kanssa hyvässä yhteistyössä kestävän kehityksen periaatteella, huomioiden myös välineiden jatkokäyttö. Kalevan kisoja varten tehdyt investoinnit tulevat palvelemaan satakuntalaista urheiluväkeä vielä pitkään kisojen jälkeenkin.